2013. január 12., szombat

Farsangi fánk

Farsangi fánk házi eperlekvárral



Hozzávalók:

60 dkg liszt
3,5 dkg élesztő
3,5 dl langyos tej
4 csapott ek. cukor
rum vagy rumaroma
4 tojás sárgája
1 mokkáskanál só
1 citrom reszelt héja
7 dkg vaj

sütéshez olaj



Elkészítés: A tejben és egy kanál cukorban felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztává dagasztjuk. Kenyérsütő gépben szoktam a tésztát elkészíteni a tészta programmal, az kenyérsütő edény aljára öntöm a tejet és abban futtatom az élesztőt, majd a többi hozzávalót beleteszem és elindítok egy tészta programot. Kb. fél órát szoktam keleszteni, majd olajozott felületen kb. 2-3 cm vastagra nyújtom a tésztát és kör alakúra tetszés szerinti átmérőjű pohárral szaggatom. Mindegyik fánk közepébe mélyedést nyomok, majd kb. 20 perc után közepesen forró olajban először a mélyedéses felét majd fordítok és a másik felét is aranybarnára sütöm. Porcukorral, lekvárral mennyei...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése