Házi kenyér római tálban
(Az alaprecept nosalty.hu oldalról "pamelie"-től száramazik)
Hozzávalók:
Kenyérsütő géppel dagasztottam be a fenti hozzávalókat, miután az élesztőt a langyos vízben kis cukorral felfuttattam. Természetesen lehet gép nélkül is kézzel dagasztani.
A gépben kb. fél órát kelesztettem, majd átgyúrtam és újabb egy órát konyharuhával letakarva viszonylag meleg párás helyen kell keleszteni kb. duplájára. A római agyag tálat csak a fedelét beáztattam kb. fél órára, majd az alját sütőpapírral kibéleltem és beleformáztam a kenyeret. Újabb fél óra kelesztés és késsel bevágtam a tetejét, majd be a hideg sütőbe a fedéllel a tetején és első 20 percben 230 fokon majd mérsékelv a hőmérsékletet 220 fokon sütjük. Ekkor kivesszük és a tetejét levéve vizes ecsettel megkenjük a kenyér tetejét, majd visszatoljuk 15 percre a sütőbe hogy megpiruljon a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése