2012. október 18., csütörtök

Sóska főtt krumplival



Gyerekkoromra emlékeztet a sóska íze, nagyon szeretem a főzelékeket és több kevesebb sikerrel gyerkeimmel is próbálom megszerettetni. Szerintem a főzelékek nagy előnye, mindamellett hogy rendkívül egészségesek, még az elkészítésük is gyors és inkább ezt válasszuk vacsorára is mint egy gyors mirelit pizzát.

Hozzávalók:
1 doboz fagyasztott sóska (vagy friss, nekem most csak fagyasztott volt)
1 diónyi vöröshagyma
2 ek. liszt
olaj
cukor

3-4 nagyobb sárga héjú burgonya

A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre sütjük, rászórjuk a lisztet kevergetjük. Beletesszük a sóskát, mikor felforrt mehet bele a tejföl és merülő mixerrel pürésítjük, majd ízesítjük a cukorral és sóval. Szerintem ha jól eltaláljuk a cukor só arányt akkor lesz finom a sóska.
3-4 nagyobb burgonyát kockákra vágunk és sós vízben megfőzünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése