2012. október 16., kedd

Szupergyors vendégváró süti - áfonyás pite


Szupergyors vendégváró süti - áfonyás pite
 

Ezt a süteményreceptet anyukámtól kaptam. Eredetileg meggyes muffin recept, de sokszor megsütöm tepsiben is ekkor egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom a masszát. Nagy előnye, hogy tényleg extra gyorsan elkészül , nem lehet elrontani és sokféle gyümölccsel, frissel vagy befőttel elkészíthető. Egy tálban kell mindent kikeverni, még a robotgépet sem kell elővenni, kb. 2 perc alatt összeállítható és mehet is a sütőbe.

Hozzávalók:

2 egész tojás

10 dkg tea vaj

1 doboz kefír

1 cs. sütőpor

6 evőkanál cukor (vagy aki kifejezetten édesen szeretin akkor inkább 8 ek.)

20-24 dkg liszt (ha muffin formában sütjük akkor 20 dkg, ha szeletelhető süteménynek sütjük akkor a kicsit több liszt mennyiség szükséges)

 

Az egész tojásokat  és a cukrot egy tálban kézi habverővel összekeverjük, nem kell habosítani csak az a fontos hogy egyenletesen elkeverjük.  A teavajat folyékonyra olvasztjuk és a tojásokra öntjük, beletesszük a kefírt is, összekeverjük, majd a sütőporos lisztet is hozzákeverjük.

Muffin formába, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a választott gyümölccsel, ez esetben áfonyával megszórjuk és a tetejére még egy kis cukrot teszünk és 180 fokon kb. 25-30 percig tűpróbáig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése