Hozzávalók:
Piskóta lap:
4 tojás
80 g cukor
80 g liszt
Krém:
25 dkg túró
4 dl tejszín
1 Zselatin fix (dr. Oetker)
10 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve
Díszítés: 2 dl Hulala növényi tejszín, de sima tejszín is jó fixálóval.
250 g eper
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A cukros sárgájához keverjük a lisztet, majd a fehérje habot óvatosan beleforgatjuk. Kb. 20 cm széles lapot sütünk. A piskótára papírból egy palástot készítünk (sima A4-es lap hosszában félbehajtva ebből 2 kell és tűzőgéppel összetűzve a piskóta köré szorosan rögzítve).
Az epret ennél a tortánál: eperszeleteket a papírpalástra tettem belülről, mivel az eper nedves könnyen rátapadt a papírra, és ezután öntöttem bele a túrós masszát ami elterült az eper körül és amikor a papírt levettem szépen megtapadtak az eperszeletkék.
Díszítés: Egész eperszemekkel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése