2013. február 18., hétfő

Epres túró torta

Epres túró torta



Hozzávalók:

Piskóta lap:
4 tojás
80 g cukor
80 g liszt

Krém:
25 dkg túró
4 dl tejszín
1 Zselatin fix (dr. Oetker)
10 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve


Díszítés: 2 dl Hulala növényi tejszín, de sima tejszín is jó fixálóval.
250 g eper

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A cukros sárgájához keverjük a lisztet, majd a fehérje habot óvatosan beleforgatjuk. Kb. 20 cm széles lapot sütünk. A piskótára papírból egy palástot készítünk (sima A4-es lap hosszában félbehajtva ebből 2 kell és tűzőgéppel összetűzve a piskóta köré szorosan rögzítve).
 
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót a reszelt citromhéjjal, citromlével és a cukorral összekeverjük, majd beleszórjuk a zselatin fixet. A túrós keverékbe a tejszínt beleforgatjuk, majd az egész masszát a piskótára kanalazzuk és 1 éjszakát hűtőben dermesztjük. Másnap a papírt óvatosan lefejtjük és tetszés szerint díszítjük.

Az epret ennél a tortánál: eperszeleteket a papírpalástra tettem belülről, mivel az eper nedves könnyen rátapadt a papírra, és ezután öntöttem bele a túrós masszát ami elterült az eper körül és amikor a papírt levettem szépen megtapadtak az eperszeletkék.

Díszítés: Egész eperszemekkel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése