2013. február 18., hétfő

Túró torta

Túró torta tejszínes



Hozzávalók:

Piskóta lap:
4 tojás
80 g cukor
80 g liszt

Krém:
25 dkg túró
4 dl tejszín
1 Zselatin fix (dr. Oetker)
10 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve

Díszítés: 2 dl Hulala növényi tejszín, de sima tejszín is jó fixálóval.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A cukros sárgájához keverjük a lisztet, majd a fehérje habot óvatosan beleforgatjuk. Kb. 20 cm széles lapot sütünk. A piskótára papírból egy palástot készítünk (sima A4-es lap hosszában félbehajtva ebből 2 kell és tűzőgéppel összetűzve a piskóta köré szorosan rögzítve).



A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót a reszelt citromhéjjal, citromlével és a cukorral összekeverjük, majd beleszórjuk a zselatin fixet. A túrós keverékbe a tejszínt beleforgatjuk, majd az egész masszát a piskótára kanalazzuk és 1 éjszakát hűtőben dermesztjük. Másnap a papírt óvatosan lefejtjük és tetszés szerint díszítjük.

A fenti tortán a virágok plasztik csokiból készültek, a szirmok ételfestékkel színezett fehércsokiból, a közepe tejcsoki. A torta alsó része ét tortabevonó "kockákra" tördelve és a domború felével befelé fordítva.
Plasztik csoki vagy csoki gyurma:
Az olvasztott csoki mennyisége osztva 3,33 ennyi méz kell hozzá. pl. 500 g csokihoz 150 g méz. Kihűtjűk, majd eleinte kicsit nehéz megdolgozni de gyurmává nyomkodjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése