Adalékoktól mentes házi majonéz
Hozzávalók:
2 tojás sárgája
10 dkg vaj (sárgánként kb. 5dkg)
1 ek. mustár
1-2 teáskanál méz
só
bors
1/2 doboz nagy dobozos tejföl
Vízgőz fölött kell készíteni, ezt a gyakorlatban nem szoktam túl bonyolítan, hanem ha valamit aktuálisan főzök pl. krumplipüréhez a krumplit épp vízben főzöm akkor efölé teszek egy fém tálat és ebben készítem el a majonézt. A vajat és a tojásokat valamint a mustárt beleteszem és folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm, leveszem a gőzrő ha már nagyon kezdene "rántottás" lenni a tojás, tehát a nagy hőtől nagyon összerántaná és gyorsabban kell ilyenkor keverni. Ha jó sűrű már akkor beleteszem a tejfölt, só, bors, méz ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése