2012. november 3., szombat

Karfiol tejmártással

Könnyű vacsora



Egy fej karfiolt rózsáira szedünk és sós vízben puhára főzzük. Közben besamel mártást készítünk, egy evőkanál vajat serpenyőben felolvasztunk és rászórunk kb. 2-3 ek. lisztet majd felöntjük kb.d 1/2 liter tejjel, forrásig sűrűsödésig kevergetjük (só, bors ízlés szerint). A karfiolt miután megfőztük, tebsibe rakjuk és a besamel mártást, tetejére egyenletesen tejfölt simítunk majd 180-200 fokon megsütjük, hogy a tejföl megpiruljon a tetején.

Zsemlemorzsát olajon kevergetve megpirítunk aranysárgára, és ezt csak tálaláskor szórjuk a karfiolra mert különben eláztatja a zsemlemorzsát. Tálaláskor még tejfölt teszünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése