2012. november 8., csütörtök

Lasagne

Lasagne - egyszerűen palacsintatésztából




Ennek a Lasagne-nak az a különlegessége, hogy sós palacsintákat kell hozzá sütni. A palacsintákat félbevágni és a tepsiben a lasagne szósszal rétegezni, úgy hogy a palacsinták vágott egyenes fele essen a tepsi széléhez.
Itt egy séma, aminek alapján kell kirakni a fébevágott palacsintákat. Vágáskor ezek abszolút nem látszanak.



Tehát a hozzávalók:

- Kb. 25-30 db sós palacsinta megsütve
- 1/2 kg darált hús
- só
- bors
- esetleg ételízesítő
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj 1-2 ek.
- 500 g paszírozott paradicsom papírdobozos (mint egy sűrű paradicsomlé) /ALDI/
- oregánó vagy bazsalikom
- 1/2 doboz tejföl (nagy dobozos)
- 1 ek. étkezési keményítő
- pirospaprika 1 kiskanál
- Trappista sajt a tetejére

A fokhagymát és pirospaprikát az olajon megfuttatjuk, majd bele a darálthús és megpirítjuk. Beletesszük a paszírozott paradicsomot és a hús megpuhulásáig főzzük. Az étk. keményítőt kevés vízzel simára keverjük majd a tejföllel összeturmixoljuk, só, bors, fűszerek ízlés szerint és kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Egy jénait, vagy közepes tálat, tepsit (kb. 25 x 35 cm) előveszünk kicsit olajozzuk az alját és a palacsintákat a fenti séma szerint belefektetjük, aztán egy réteg szósz, majd megint palacsinta... és így tovább amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejére reszelt sajt, majd kb. 180 fokon a sajt pirulásáig sütjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése