2012. november 26., hétfő

Pirog

Sonkás-sajtkrémes pirog



Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt

  • 1/2 tk sütőpor

  • 1/2 tk só

  • 8 dkg puha vaj

  • 1 tojás

  • 1,25 dl tejföl

  • Töltelék: 1/2 doboz vajkrém vagy krémsajt összekeverve szeletelt sonkával kb. 10 dkg


    A lisztet a sütőporral és sóval elvegyítjük, majd a puha vajjal tojással valamint a tejföllel sima tésztává gyúrjuk. 1 órát de akár egy éjszakát is lehet hűtőben pihentetjük. 2 mm vastagre nyújtjuk lisztezett felületen és 10 cm-es átmérőjű bögrével köröket szaggatunk belőle. Nyújtófával kicsit a köröket oválisra nyújtjuk és 1-1 kiskanálnyi tölteléket a körök közepére halmozunk, félbehajtjuk a köröket és a széleket villával körben lenyomkodjuk így kapjuk a jellegzetes pirog külsőt.
    A pirogokat felvert tojás sárgájával ecsettel megkenegetjük majd kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése